Covid-19 en de psychische belasting bij medewerkers

-de presentatie van 21 januari 2021-

 

[button link=”https://bdko.nl/wp-content/uploads/2021/01/Covid-19-en-de-psychische-belasting-bij-medewerkers.pptx” color=”lightgray” size=”medium” stretch=”yes” type=”flat” shape=”square” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” alignment=”left” class=”” id=””]Klik hier voor de powerpoint-presentatie[/button]

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.1″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth]

Veel is al geschreven over de effecten van Covid-19 op de mentale gezondheid. Bekend zijn klachten als angstig of somber zijn en stress ervaren. Ook op de werkvloer in jouw organisatie is dit merkbaar. Hoe herken je deze klachten? Welk effect hebben de gewijzigde werksituatie en protocollen? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers veerkrachtig en inzetbaar blijven? Welke langere termijn effecten kan je verwachten?

Door wie

Deze online workshop wordt verzorgd door Margriet Maris en Karin Hermelink van De Zaak Hermelink.

Margriet Maris (Rotterdam) is jurist, bedrijfsmaatschappelijk werker, extern vertrouwenspersoon “ongewenste omgangsvormen” en vertrouwenspersoon “integriteit”. Margriet coördineert en verzorgt het bedrijfsmaatschappelijk werk voor onder meer een grote instelling voor verpleeghuizen en thuiszorg in Rotterdam. Margriet is registermediator in arbeids- en familiezaken.

Karin Hermelink (Gouda) is registermediator in arbeidszaken, bedrijfsmaatschappelijk werker en vertrouwenspersoon. Zij werkt voor diverse ziekenhuizen, organisaties in de kinderopvang en de zorg, GGZ en VVT instellingen.

Margriet en Karin vormen met 20 collega’s het team van De Zaak Hermelink (DZH) www.dezaakhermelink.nl. Het team heeft zich vanaf medio februari 2020 volledig ingezet om voor alle medewerkers van de opdrachtgevers van DZH dagelijks bereikbaar te zijn, telefonisch en persoonlijk op lokatie. De Covid-ervaringen en -kennis die daarbij zijn opgedaan worden met u gedeeld in de workshop op 21 januari 2021. In het team van DZH werken coaches, bedrijfsmaatschappelijk werkers, budgetcoaches, psychologen, Arbeid en Organisatie-professionals, mediators en casemanagers samen om de medewerkers van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te laten functioneren door hen en de organisaties praktisch en resultaatgericht te ondersteunen.