bdKO bestuurslid Ileen Purperhart aan het woord

Focus op de inhoud; dat staat voor bestuurslid van de bdKO en Managing Director van Hestia Kinderopvang, Ileen Purperhart, centraal. Dit startte tijdens haar werk in het onderwijs en nam zij 30 jaar geleden mee naar de kinderopvang branche.
Vanzelfsprekend was die focus toentertijd niet. De kinderopvang was precies wat de term aangeeft: opvang. Er werd niet over de inhoud gesproken en een pedagogische visie miste. Sindsdien zet Ileen zich in om hier verschil in te brengen. Eerst als KDV-manager voor een nieuw te starten kinderdagverblijf, waarbij zij diverse vestigingen heeft opgestart voor deze stichting, en vervolgens als directeur van haar eigen organisatie die zij 19 jaar geleden heeft opgericht, Hestia.
Als directeur sloot Ileen zich ook aan bij de bdKO. Onze beroepsvereniging is volgens haar samen te vatten in vier woorden: inspiratie, ontmoeting, kennisdeling én gezelligheid. Door het bieden van handvatten in diverse gebieden van bestuur en de mogelijkheid om te sparren met conculega’s draait het hier om één doel: het realiseren van de hoogste kwaliteit van kinderopvang. Kortom: een missie die overeenkomt met die van haar. Sinds afgelopen november zet zij zich als lid van ons bestuur is om de missie te verwezenlijken.
Wanneer we het hebben over de ontwikkelingen in de branche, geeft Ileen aan het mooi te vinden om te zien dat de branche op het gebied van inhoud – en daarmee kwaliteit – de afgelopen 30 jaar al grote sprongen heeft gemaakt. De focus op meer dan enkel het bieden van opvang wordt inmiddels branchewijd toegepast. Vergelijk je de huidige situatie met die van 30 jaar geleden? Dan is het echt een wereld van verschil.
De komende jaren ziet zij een grotere rol weggelegd voor duurzaamheid binnen de kinderopvang branche. De eerste stap hierin is het creëren van meer bekendheid van en aandacht voor de Sustainable Development Goals binnen de branche, en vervolgens door naar de implementatie. Daar zal Ileen zich de komende jaren hard voor maken.